Ervaringen uit mijn praktijk

Hieronder vindt u enkele ervaringen uit mijn praktijk van mensen en hun mogelijke vragen en/of klachten.

(De verhalen zijn echt, om de privacy van mijn cliënten te bewaren zijn de namen gefingeerd)

Mw. Kroon

Zij is 46 jaar als ze bij mij komt en teneinde raad is. Ze werkte ooit met veel plezier bij de politie totdat ze last kreeg van haar linker kaak. Via de huisarts gaat ze naar het ziekenhuis en de ene na de andere operatie volgt, totdat na 4 jaar wordt vastgesteld dat niets helpt, ze op geen enkel medicijn meer reageert, zelfs niet meer op 40 Prednison per dag. Inmiddels doet de hele linker kant van haar lichaam pijn. Ze is uitbehandeld.......

Dan komt ze bij mij terecht, en na ruim een jaar komt haar menstruatie weer terug, een goed teken. Geleidelijk aan minderen we de Prednison, een periode van sterk wisselende stemmingen breekt aan en allerlei soorten eczeem zoeken haar lichaam te verlaten. Na een paar jaar knokken wordt het leven weer leefbaar voor haar en neemt ze geen enkel medicijn meer. Het resultaat van deze behandeling heeft voor mij ook merkbare gevolgen doordat letterlijk de hele gallerij in Amsterdam-Noord, waar mevrouw woont, mij belt om een afspraak te maken.

Dhr. Zonneveld

Hij was altijd directeur bij het Gemeentelijk Vervoersbedrijf in Amsterdam. Zijn vrouw, die regelmatig bij mij voor behandeling komt vanwege haar albino zijn en de daardoor extreme gevoeligheid, wil graag dat ook haar man eens per maand naar mij toegaat voor een soort van check-up. Aldus geschiedde.

Tot op hoge leeftijd komt het echtpaar bij mij en wanneer mevrouw, bijna 85 jaar oud, gestorven is, vraagt meneer "omdat ik een goede uitwerking op hem heb", of hij mag blijven komen? Dat gebeurt totdat ook hij heel oud is en niet meer in staat om zelf auto te rijden. Dan ga ik eens per maand naar zijn huis, waar hij me elke keer wanneer ik kom een zelf bedacht en geschreven verhaal uit zijn hoofd vertelt, terwijl ik hem behandel.

Op een dag, na mijn zomer vakantie belt zijn dochter mij op. Haar vader had ervoor gekozen om "te versterven" dwz om niet meer te eten of te drinken en zo temidden van zijn familie de aarde te verlaten. Ongeveer een jaar later krijg ik een bundel verhalen thuis gestuurd. Het zijn de verhalen die dhr. Zonneveld mij maandelijks vertelde.

Elly

Een enkeling komt langer bij mij en blijft zelfs komen. Zo iemand is Elly, een rasechte Amsterdamse met het hart op de tong. Van jongsaf aan verstijven haar spieren haar lichaam en nadat een arts haar had aangeraden om het beste maar regelmatig "een ijskoud bad te nemen", besluit ze om het medische circuit te verlaten en om een andere weg te bewandelen.

Zo komt ze bij mij terecht. Vele artsen voorspelden haar dat ze onherroepelijk in een rolstoel terecht zou komen, maar nu, ruim 35 jaar later, is dat gelukkig nog steeds niet het geval.

Mw. van der Stel

Zij is een statige en rijzige, bijna voornaam uitziende vrouw. Als ik naar haar kijk, straalt ze uit dat ze veel heeft meegemaakt in haar leven. Als ik vraag waarvoor ze komt, vertelt ze dat ze jarenlang in het Jappenkamp heeft gezeten. Het leven was er hard en moeilijk.

Nu is recent haar man overleden en durft ze na 16.00 het eten niet meer door te slikken, ook al is dat bijv. lof die al uren heeft staan koken. Na een aantal sessies gaat het geleidelijk aan beter met haar. Het moeilijkste en zwaarste van het Jappenkamp bleek voor haar gemakkelijker te zijn geworden, dan het slikken van zachtheid.

Mw. Bloeme

Mevrouw is 59 jaar als ze bij mij komt. Ze heeft zoveel klachten en pijnen en eigenlijk hebben de artsen haar opgegeven en gezegd dat ze nog maximaal één jaar tot anderhalf jaar heeft te leven. Er is o.a. kanker geconstateerd, mevrouw heeft ook heel erg pijnlijke benen en kan ook bijna niet meer spreken.

Mijn praktijk is in Amsterdam en zij komt uit Eindhoven en haar man brengt haar. Mevrouw komt elke week, en ze was in het Verzet in de 2e wereldoorlog en had zoveel te verwerken. Uiteindelijk leeft ze nog 33 jaar verder en wordt 92 jaar

Dhr. Groen

Op een dag komt een man van een jaar of 50 bij mij. Hij heeft zijn leven lang hard gewerkt en hij houdt van zijn vrouw en van zijn kinderen en het leven is goed. Zijn vrouw is een opgewekte wat stille vrouw...totdat.....zij in de overgang komt. Dan verandert alles bij haar, zowel qua lichaam als qua geest. De tot nu toe rustige vrouw wordt druk en praat nu veel "over rijp en groen" zo hij zegt.

Dhr. Groen kan die verandering van haar niet verwerken en komt 7 jaar lang, elke week op hetzelfde tijdstip op vrijdag morgen om zijn verhaal te vertellen, hetzelfde verhaal. Ik luister elke week als hoor ik het verhaal voor het eerst. Inmiddels woont hij in het tuinhuis en is hij gescheiden van zijn vrouw. Na 7 jaar komt hij weer, maar dit keer heeft hij een vrouw meegenomen, een andere vrouw en stelt die aan me voor. Het wordt de laatste keer dat ik hem zie.